CATENA, FARMACIA INIMII, SUSTINE CAMPIONII! PAUL GEORGESCU, REGELE Maratoanelor Acvatice la OCEANMAN 2017

  • CATENA, FARMACIA INIMII, SUSȚINE CAMPIONII! PAUL GEORGESCU, REGELE Maratoanelor Acvatice la OCEANMAN 2017
  • Duminică, 15 octombrie 2017, PAUL GEORGESCU va concura la Benidorm, Spania, în finala OCEANMAN (9,3 km), singurul Campionat Mondial Internaţional de Înot în Ape Libere
  • PAUL GEORGESCU – Cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren (14 septembrie 2016 – 54 km în 13h 36′)
  • PAUL GEORGESCU – Locul I în Cursa Regină” Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 de pe lacul Zürich (6 august 2017 – 26,4 km în 7h11′ 37”)

Susținut de CATENA, campionul român Paul Georgescu – membru de onoare CATENA RACING TEAM, cel mai titrat şi mai numeros club polisportiv al unei companii – va concura pe 15 octombrie în celebra finală a concursului OCEANMAN de la Benidorm, Spania. O competiție de anvergură, extrem de disputată și de un nivel de dificultate foarte ridicat, unde românul s-a calificat după ce a obținut locul II la categoria de vârstă și locul VII în clasamentul general în cadrul etapei desfășurate în Italia, pe Lago D’Orta, unde a înotat 14,5 km.

OCEANMAN a fost declarat primul circuit mondial de înot în ape libere de pe glob, iar din 2016 a devenit oficial singurul Campionat Mondial de Înot în Ape Libere.

Această finală reprezintă un bonus pentru mine”, a declarat Paul Georgescu. „Calificarea am obţinut-o în concursul din Italia, etapa cu cea mai lungă distanţă de înotat din circuitul care îi reuneşte atât înotătorii profesionişti, cât şi pe cei amatori. Pentru această finală, a trebuit să schimb programul de pregătire, punând accent pe dezvoltarea vitezei în regim de rezistenţă. Este ultima competiţie înainte de următorul proiect – Ocean’s Seven – care va începe în august 2018, cu traversarea Catalina Channel din Statele Unite”.

Țelul lui Paul Georgescu este de a intra în elita mondială a celor câțiva înotători care au realizat Ocean′s Seven, echivalentul Seven Summits al alpiniștilor care au reușit să escaladeze și să cucerească cele 7 mari vârfuri ale lumii. Ocean′s Seven înseamnă parcurgerea a şapte distanțe de tip „open water”, reprezentând cele mai lungi și mai dificile maratoane acvatice din lume: 4 Canale (Canalul Mânecii – English Channel, deja „bifat”, Molokai Channel – Hawaii, North Channel – între Marea Britanie și Irlanda și Catalina Channel – SUA, California) și 3 Strâmtori (Cook – Noua Zeelandă, Tsugaru – Japonia, între Honshu și Hokkaido și Gibraltar, între Europa și Africa.

 

PAUL GEORGESCU şi ANTON ZAMFIR, profesor şi elev, în finala de la Benidorm, Spania!

Sper ca echipa Catena Racing Team să pună ochii pe Anton!”Paul Georgescu

România va fi reprezentată nu numai de PAUL GEORGESCU, ci şi de elevul său, Anton Zamfir (14 ani), care va participa la finala mondială de HALF-OCEANMAN (5.5 km), el obţinând calificarea tot în Italia (locul V la Juniori). Anton a început să concureze la competiţiile de înot în ape libere de la vârsta de 9 ani, participând la început în cadrul stafetelor din concursurile de triatlon.

„Pot să spun că îmi calcă pe urme, cochetând şi cu polo – are deja un titlu de vicecampion naţional cu echipa C.S.S nr. 1 Bucureşti. Este un înotător deosebit, el simţindu-se mult mai bine în ape deschise, decât în bazin şi are o orientare extraordinară – lucru foarte important în acest gen de competiţii. Sper ca echipa Catena Racing Team să pună ochii pe Anton!”.

Paul Georgescu, multiplu campion la natație și recordman al traversării Canalului Mânecii, a câștigat recent cea de-a 30-a ediție a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competițiilor mondiale de natație (26,4 km) în ape deschise, devansându-i într-o manieră categorică pe competitorii de la categoria fără costum de neopren”

„Spre deosebire de Zürich, la această competiţie nu îmi cunosc adversarii, pentru că în finală participă primele 10 locuri din fiecare etapă. Presupun ca va fi o luptă frumoasă. O să mă consult cu Matei (Matei Giurcăneanu, antrenorul lui Paul) în ceea ce priveşte strategia de abordare a cursei şi sper să mă menţin în plutonul fruntaş pe toată durata cursei. Oricum, vreau să precizez că am avut un an plin de succese, atât pe plan naţional cât şi internaţional, succese care se datorează în mare măsură echipei CATENA care a avut încredere în mine, m-a susţinut necondiţionat şi a făcut posibil ca România să înceapă să aibă un cuvânt de spus în concursurile internaţionale de înot în ape deschise”.

Performanțele lui Paul Georgescu au fost posibile și datorită sprijinului acordat de  Catena, farmacia care susţine campionii, iar echipa SENSO TV a fost de la bun început martora sportivului român în drumul său către succes.

PAUL GEORGESCU la TRICHALLENGE MAMAIA 2017 foto 1 PAUL GEORGESCU Canalul Manecii_14 septembrie 2016_foto PAUL GEORGESCU foto 6 ATT00037

VEZI GALERIA