Fuga pe ulita – ultima cursa de alergare a Runfest 2016

  • Fuga pe ulita – ultima cursa de alergare a Runfest 2016

Peste 600 de alergatori mici si mari, amatori si profesionisti, alaturi de zeci de membri Catena Racing Team s-au distrat copios, s-au bucurat de miscare si de jocurile copilariei, dar si ademenitoare preparate traditionale romanesti intr-o zi superba de toamna, in parcul Herastrau, la concursul Fuga pe ulita, ultimul din calendarul Runfest 2016.

A fost o cursa de alergare inedita si distractiva, la care fiecare concurent si-a putut invita prietenii, coelgii, membrii familiei si mai ales pe cei mici, varsta minima de participare fiind de 6 ani.

Echipa MPG a organizat un eveniment cu totul special pentru pasionatii de miscare in aer liber, cu o tematica inedita in domeniul competitiilor de alergare. Concurentii au avut de dat o… fuga pe ulita pe un traseu de 5 km, fiind provocati la joaca, distractie si momente de neuitat care sa le aminteasca de copilarie. Astfel, pe aleile parcului Herastrau, alergatorii au avut de saltat pasul peste balotii de paie la Sariturile sprintene, de topait intr-un picior La Sotron si de rupt randurile uriasilor la Tara, tara vrem ostasi!

Deschide videoclipul

Dupa cursa, i-a asteptat un veritabil festin cu bucate traditii si gusturi romanesti, cu fasole la cazan si tot felul de bunatati

Ce ar fi daca ati putea sa lasati liber copilul din voi sa alerge, sa se bucure, fara nicio piedica, fara griji? – spuneau organizatorii de la MPG. Echipa noastra a oferit ocazia tuturor sa se bucure de toate acestea printr-o cursa inedita, antrenanta si distractiva, cu o atmosfera placuta in care au redescoperit traditii si gusturi romanesti si care sa inchida intr-un mod creativ sezonul de alergare Runfest: Fuga pe ulita! Toti ne-am adus aminte cu drag de vremurile copilariei, cand ne-am bucurat din plin de libertatea de miscare si am zburdat pe ulite si prin natura. Am dorit sa reinviem acele momente frumoase si sa oferim o experienta inedita, care sa combine in mod inspirat amintirea acelor ani cu pasiunea pentru miscare si cu traditiile romanesti.

Startul s-a dat in parcul Herastrau, la peluza de la Roaba de Cultura unde organizatorii i-au asteptat pe concurenti cu voie buna, ritmuri muzicale alese si traineri gata sa ii incalzeasca cu antrenamente pentru cursa. Dupa prima portiune de alergare alergatorilor le-a fost testata agilitatea la unul dintre cele mai amuzante si mai cunoscute jocuri din copilarie: La Sotron! In alergare usoara au trebuit sa treaeca de trei zone in care a fost desenat sotronul, si sa topaie intr-un picior prin fiecare patrat. Alergarea a continuat prin Insula Trandafirilor si pe langa lacul Herastrau si a fost urmata de Sariturile sprintene peste mai multe randuri din baloti de paie. Pana la Finish a mai fost o provocare peste care au trebuit sa treaca Tara, tara vrem ostasi! Si, dupa ce au reusit sa… rupa randurile uriasilor, a venit momentul ca fiecare sa primeasca medalia de Finisher in atmosfera sustinuta de ritmuri muzicale de trupa Balasa Percussion Group.

Fuga pe ulita a amintit si i-a purtat pe toti concurentii, indiferent de varsta prin lumea copilariei, cand alergau liber si fara griji, radeau si se distrau alaturi de cei dragi.

rdu_1265 rdu_1260 rdu_1255 rdu_1215

VEZI GALERIA