Paul Georgescu, 100 km inot in bazinul olimpic LIA MANOLIU

  • Paul Georgescu, 100 km inot in bazinul olimpic LIA MANOLIU

Aceasta provocare este un „tribut” adus Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern pentru eforturile depuse in redeschiderea piscinelor in timpul pandemiei: „Mi-am propus o cifra rotunda: 100 de kilometri. Nu vreau sa stabilesc vreun record.”
„Este cel mai ferit de pericole inot al meu. Asta e o certitudine. Lupta se va da cu propriul organism, cu propriul mental si cu monotonia. Pe de alta parte va fi o provocare mai dificila decat cea din Dunare pentru ca acolo am fost ajutat si de curenti.”
Paul a incheiat cei 100km, in bazinul olimpic LIA MANOLIU, dupa 34h42min46sec, asta inseamna 2min5sec pentru fiecare 100m/2 bazine.
Anca Patrascoiu, prima medaliata olimpica din istoria natatiei romanesti, Camelia Potec, Carmen Bunaciu, Razvan Florea, Cezar Badita, David Popovici, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alex Ion, detinatorul recordului national de Half Iron Man, l-au sustinut, printre altii, pe Paul.
La fel si copiii care au format prima stafeta romaneasca ce a traversat Canalul Manecii, precum si elevii lui Paul de la International British School of Bucharest.

Deschide videoclipul
Puterea, ambitia, devotamentul, increderea, frumoasa echipa, familia… toate aceste ingrediente si-au unit puterile si au facut ca Paul sa reuseasca! Pentru ca merita, si merita din plin!
“Multumesc tuturor pentru toata sustinerea: antrenori, inotatori, arbitrii, nume imense ale natatiei romanesti, poloisti(iste), jurnalisti, triatlonisti(iste), fosti si actuali elevi, prieteni. Asa cum imi imaginam a fost o cursa in care mentalul a avut un rol decisiv in succesul parcurgeri a 100km. Nu am fost lasat sa inot de unul singur nici macar o secunda din cele 34 de ore. A fost un proiect frumos realizat”.
Paul a fost asistat de catre dr. Vasile Osean de pe marginea bazinului care i-a monitorizat starea de sanatate si i-a pregatit toata nutritia de care a avut nevoie in aceasta experienta memorabila.
De asemenea, Paul are o echipa minunata in spate, o echipa care a trait emotiile cele mai intense, o echipa care a trait cu el fiecare metru inotat, o echipa atat de frumoasa, o echipa pe care toti sportivi ar trebui s-o aiba.

24 17 12 13

VEZI GALERIA