Stafeta ROMANIA a reusit traversarea inot a Canalului Manecii

  • Stafeta ROMANIA a reusit traversarea inot a Canalului Manecii

O stafeta de copii a incercat, in premiera pentru Romania, sa traverseze inot Canalul Manecii. Ce au in comun acesti copii? Sunt elevii lui Paul Georgescu!!!
Stafeta are numele „ROMANIA”
Pe 27 august ora 6:00 ora locala (8 la Bucuresti), Stafeta ROMANIA compusa din Paul Georgescu, Sergiu Deznan si copiii Anton Zamfir(16 ani), Alice Perjoiu(16 ani), Andreea Albu (13 ani si Ana Nanau (12 ani) a inceput aventura in Canalul Manecii, la numai 18 grade apa marii.
Componentii stafetei au ajuns cu cateva zile inainte la Dover si au inceput antrenamentele de acomodare in portul din localitatea britanica.
„S-au obisnuit cu apa. Nu le-a fost deloc frig. Avem doua antrenamente pe zi. O ora dimineata si jumatate de ora seara. Cu o zi inainte de traversare vom face doar jumatate de ora dimineata” – PAUL GEORGESCU

Deschide videoclipul
Distanta in linie drepta dintre Dover (Anglia) si Pas de Calais (Franta) este de 34 de kilometri. Paul Georgescu a traversat Canalul Manecii pe 14 septembrie 2016 in 13 ore si 36 de minute, dar a inotat 54 de km.
“E proiectul meu de suflet si am mare incredere in ei” – PAUL GEORGESCU
Si au reusit!!! Au reusit o premiera istorica pentru inotul romanesc in ape deschise. In 10 ore si 25 minute, 43,4km!!!
4 copii si-au indeplinit visul de a forma prima stafeta din Romania care traverseaza inot Canalul Manecii.
De asemenea trebuie mentionat si faptul ca Stafeta “Romania” a inotat pentru copiii cu afectiuni grave din MagiCAMP. Atat de inimosi sunt cu totii!

15 14 13 22