Steagul Catena Racing Team a ajuns pe Varful Huascaran (6.768 m)!!!

  • Steagul Catena Racing Team a ajuns pe Varful Huascaran (6.768 m)!!!

4 prieteni, 4 oameni frumosi, 4 alpinisti, 4 iubitori ai muntelui au avut un vis. Un vis pe care anul acesta si l-au propus sa-l atinga: Vf. Huascaran (6768 m), cel mai inalt varf din Peru.

Expeditia a avut loc in perioada 24 iunie – 15 iulie 2018.

Din mesajele primite de la  baietii nostri, acestia au avut de infruntat o vreme deloc prietenoasa cu temperaturi scazute amplificate de un vant foarte puternic. In plus, atingerea acestui varf inalt din lantul montan Cordillera Blanca presupunea o abordare in trepte, pentru a lasa corpul sa se aclimatizeze suficient de bine.
Si, chiar daca ai un plan bine stabilit, exista posibilitatea sa clachezi si sa nu reusesti sa ajungi acolo unde ti-ai propus. Pentru ca muntele este imprevizibil, pentru ca iti trebuie pe langa pregatire si o forta interioara, mare.
Toate aceste conditii extreme au facut ca ascensiunea sa fie aproape imposibila…. DAAAAAR conducatorul expeditiei, Marius Gane, a REUSIT!

Da, da, ati citit bine… Sambata, 7 iulie 2018, ora 14:20 locala (ora 22:20 in Romania), Marius a atins cel mai inalt varf din masivul Cordillera Blanca!!!

Pentru ca daca esti mai aproape de stanca si o pipai cu degetele si o mangai cu palmele si o imbratisezi cu bratele si o saruti cu buzele, atunci muntele traieste prin tine.

Iar acesti munti sunt printre cei mai spectaculosi din lume… si cei mai grei.

Suntem foarte fericiti, foarte mandri si incantati pana la cer!!! Felicitam cu toata inima intreaga echipa!!! Sunteti niste exemple, dragi baieti! Bravo voua! Asa povesti, asa prietenie sa tot auzim!!!

Deschide videoclipul

Componenta echipei sustinute de Catena Racing Team a fost:

MARIUS GANE – Alpinist de altitudine, a urcat varfuri de peste 7000m si 8000m: Everest 8848m, Nanga Parbat 8126m, Gasherbrum II 8025m, Aconcagua 7000m, Khan Tengri 7000m.

EUGEN FRINCU – Alergator de maratoane si ultramaratoane montane, cu rezultate bune la maratoanele nationale si internationale

MADALIN CIOBANU -Alpinist de perete, cu mare experienta

GEORGE STANCESCU – Unul din cei mai buni cataratori din Romania, a parcurs trasee foarte dificile in marii pereti din Alpi.

#CatenaRacingTeamPovesteaMergeMaiDeparte

4 5 6 9

VEZI GALERIA