CATENA RACING TEAM la Bucharest MARATHON 2015

  • CATENA RACING TEAM la Bucharest MARATHON 2015

La cea de-a VIII-a editie a competitiei Raiffeisen Bank Bucharest Marathon 2015, au participat alaturi de reprezentantii CATENA RACING TEAM in frunte cu Radu George, presedintele clubului, peste 11.000 de alergatori. O cifra record, asa cum a fost si in cazul traseului maratonului, extins la 33 km, pe mai multe artere din centrul orasului. Astfel, organizatorii au oferit participantilor bucuria descoperirii unor zone pitoresti ale Bucurestilor, majoritatea declarand ca au fost ”42,195 km mai frumosi si mai usor de parcurs”.

 

Colegii nostri au participat la toate cele 4 probe…

La Cursa Populara (3,6 km), dar si la probele de maraton (42,195km), semimaraton (21,197km), maraton stafeta (4 x 10,5km) au concurat numerosi membri CATENA RACING TEAM, toti trecand linia de sosire.

Invingatorul Maratonului de 42,195 km a fost kenyanul Kimeli Patrick Kiprono, cronometrat cu 2h13min16sec, timpul inregistrat reprezentand un record pentru traseul Raiffeisen Bank Bucharest Marathon 2015, urmat de catre Gonfa Bonsa Atomsa (Etiopia), pe locul doi, cu 2h17min44sec, si pe locul trei Kigen Cosmas(Kenya) cu 2h19min28sec.

Proba feminina de Maraton a fost castigata de Wakjira Zeritu Begashaw din Etiopia, cu timpul 2h48min52sec. Pozitiile urmatoare au fost ocupate de catre conationala sa, Debelu Shewaye Gemechu, cu 2h49min07sec si Otero Gladys Kerubo din Kenya, cu 2h49min 28sec. La proba semimaraton, Kiprono Justus Kipchirchir din Kenya a castigat primul loc la masculin, finalizand cursa in 1h 04min 09sec, si conationala sa Jepngetich Barsosio Stellah cu un timp de 1h 15min 20sec la feminin. Cursa Maraton Stafeta Vodafone a fost incheiata pe locul intai de catre echipa ABRC Spartanii, cu timpul 2h14min7sec. La Cursa Populara a fost invingator la categoria barbati, Mailat Fabio si de catre Circiogel Adina, la categoria femei, in timp ce la Cursa Teen’s Race, Atanasoaiei Catalin a castigat cursa baieti si Buga Florentina, la cursa fete. Federatia Romana de Atletism a organizat in cadrul RBBM si Campionatul National de Maraton, Seniori, Tineret si Juniori, masculin si feminin si Campionatul National de Maraton pentru Veterani.

In cadrul acestei editii au fost introduse doua curse noi – Campionatul Diplomatilor pentru Maraton si Semimaratonsi Teen’s Race, la care au participat adolescentii intre 13-18 ani.

 

…alaturi de alergatorii amatori si profesionisti, dar si vedete

Personalitati ale vietii artistice si ale sportului romanesc, vedete din show-biz au alergat pentru una dintre cauzele competitiei: Sonia Argint-Ionescu – Ambasador RBBIM alaturi de Dan Helciug, Mircea (VJ UTV), Monica Rosu si Alina Dumitru (laureate cu aur la Jocurile Olimpice), alaturi de Daniel Osmanovici, Calin Goia, Constantina Dita, Andreea Raducan sau Alex Dima, Florin Raducioiu, Dragos Bucurenci, Monica Rosu, Emilian Hulubei, Oana Tache si altii. Marea majoritate, in frunte cu Valeria Racila van Groningen au promovat aceasta competitie si sportul in general in scolile si liceele bucurestene.

Raiffaisen Bank Bucharest Marathon este mai mult decat o competitie de alergare – ci o sarbatoare a orasului Bucuresti.


Deschide videoclipul
Despre organizatori

Asociatia Bucharest Running Club (ABRC)este organizatorul celor mai mari competitii de alergare stradala si sport de masa din Romania. Incepand cu anul 2008, Capitala a fost inclusa in circuitul international al maratoanelor, alaturandu-se celorlalte metropole europene. In 2015 au avut loc editia a IV-a OMV Petrom Bucharest Half Marathon iar pe 3-4 octombrie cea de-a VIII-a editie a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon. La fiecare dintre ele au participat peste 10.000 de alergatori din peste 50 de tari.  Ambele sunt acreditate si inscrise in calendarul international al AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanelor si Semi-maratoanelor). ABRC a dezvoltat in Romania modelul asocierii competitiilor de alergare si sport de masa cu o cauza sociala, umanitara sau ecologica iar in prezent sunt peste 15 cauze partenere ale fiecarei editii OMV Petrom Bucharest Half Marathon si Raiffeisen Bank Bucharest Marathon. La fiecare dintre ele sunt adunate fonduri de 50.000 -100.000 euro pentru proiectele comunitare, sociale, educationale, ecologice prezentate. ABRC a fost primul ONG care a demarat o platforma de voluntariat sportiv in Romania  – www.voluntarinsport.ro iar in prezent colaboreaza cu peste 1.000 voluntari activi care se implica in proiecte si evenimente sportive.
Realizator: Oana Georgescu

DSC_2287 DSC_2584 DSC_2255 DSC_2364

VEZI GALERIA